Selvitä neljällä kysymyksellä, ovatko asiakkaasi valmiita maksamaan enemmän
Me markkinoinnin parissa työskentelevät tiedämme, että tuotteellemme sopivan hinnan valinta ei perustu pelkästään kiinteän prosenttiosuuden asettamiseen sen tuotantokustannuksiin. Pyrimme rakentamaan vankan brändin, joka lisää tuotteellemme arvoa, jotta asiakkaamme eivät maksa vain myymistämme tai kaikesta, mitä brändimme edustaa. Brändäys auttaa meitä saavuttamaan joustavampia hintoja ja saamaan ostajamme valmiiksi maksamaan meistä muutaman euron enemmän. Mutta onko aika nostaa SaaS-tuotteeni hintaa? Tässä artikkelissa selvitetään, kuinka neljä kysymystä voivat auttaa meitä määrittelemään asiakkaidemme tai potentiaalisten asiakkaidemme hintaherkkyyden. Ilman riittävää otosta ne eivät anna meille luotettavaa tietoa liiketoimintastrategiamme määrittelemiseen, mutta ne ovat lähtökohta, joka auttaa meitä orientoitumaan.
Asis Gónzalez de Castejón, Nielsenin asiakaskehitysjohtaja , selittää, että Van Westerndop-menetelmä on “luotettava menetelmä hintaesteiden asettamiseen” ja se on myös hyvin yksinkertainen ! Tämä malli auttaa meitä määrittelemään enimmäissumman, jonka asiakas on valmis maksamaan tuotteestamme, ja vähimmäishinnan, jonka perusteella hän epäilee sen laatua.
Malli perustuu neljään yksinkertaiseen kysymykseen, joissa vastaaja määrittelee, minkä hinnan hän pitäisi tuotteestamme erittäin kalliina, kalliina, halvana tai erittäin halvana. Vastaukset näihin kysymyksiin auttavat meitä näkemään, miten asiakkaamme tai potentiaaliset asiakkaamme reagoivat hintojemme, ja tietämään, kuinka herkkä he ovat sille.
Neljä salaista kysymystä ja mitä ne kertovat meille
Onko mikään koskaan liian halpaa? “Liian hyvää liian ollakseen totta” on olemassa myös silloin, kun puhumme tuotteidemme hinnasta. Hinnan alentaminen ei tarkoita, että saamme lisää myyntiä. Jos hinta on liian alhainen, asiakkaamme epäilee tuotteemme laatua. Tätä pistettä kutsutaan aliarvostuspisteeksi. “Jotkut yritykset ajattelevat saavansa markkinaosuutta alentamalla hintoja, ja tapahtuu päinvastoin”, González de Castejón selittää. Jos hinta on liian alhainen, voimme devalvoida tuotteemme ja asiakas ei osta sitä luottamuksen puutteen vuoksi. Erittäin riskialtis tekniikka, jossa voimme menettää rahaa ja jotain paljon tärkeämpää: tuotemerkin arvoa.
2. Yliarvostuksen kohta:
Mikä on ” liian kallista ” asiakkaillemme? Tämä kohta auttaa meitä määrittelemään, mikä on niin korkea hinta, että kuluttajamme eivät sitä maksaisi. Se auttaa meitä laskemaan jalat maahan ja tietämään brändimme tai tuotteemme todellisen arvon. Yliarvostuspiste auttaa tunnistamaan, milloin jokin on niin liian kallis, että menetämme asiakkaita.
3. Optimaalinen hintapiste:
Tämä on kohta, jossa prosenttiosuus ihmisistä, jotka pitävät tuotettasi liian kalliina , on sama kuin niiden, joiden mielestä tuote on liian halpa . Se on hinta, joka auttaa meitä löytämään keskitien.
4. Välinpitämättömyys:
Välinpitämättömyys on se, että niiden asiakkaiden prosenttiosuus, jotka pitävät hintaa kalliina, on sama kuin niitä, jotka pitävät tuotetta halvana . “Tämä on kohta, jossa suurin osa kuluttajista on välinpitämätön hinnan C-tason johtoryhmä suhteen”, González de Castejón selittää.
VanWestendorpgraphic.png
Esimerkki kaavion tuloksesta. Lähde: 5circles.com
Joten mikä hinta minun pitäisi laittaa tuotteelleni?
Tuotteemme Ο απόλυτος οδηγός για τη βελτιστοποίηση ταξιδιού πελατών hyväksyttävä hinta on se, joka on ali- ja yliarvostuksen välissä. Tällä alueella kaikki hinnat ovat hyväksyttäviä ja määräävät hinnan, jonka tuotteemme lopulta saa. Aina tällä alueella löydämme optimaalisen hintapisteen ja välinpitämättömyyden pisteen.
Kenelle esitän nämä kysymykset?
Kenelle esitämme nämä kysymykset, aob directory on tärkeintä ja se määrittää tutkimuksemme laadun. Tässä artikkelissa ehdottamamme “koti” tai “halpahinta” -tutkimuksessa voimme suorittaa puhelinhaastatteluja joidenkin asiakkaidemme tai potentiaalisten asiakkaiden kanssa tietokannastamme. Jos meillä ei ole riittävää tietokantaa, voimme saada yhteystiedot hakemistoista ja, jos kyseessä on B2B-tuote tai ei massakulutukseen, alakohtaisiin tai messujen osallistujahakemistoihin.
Pienen sisäisen kyselyn tekeminen auttaa meitä pysymään yhteydessä todellisuuteen, mutta on erittäin riskialtista ottaa se absoluuttisena totuutena ja uskaltaa tehdä strategisia päätöks